Ett år av corona - del 1.

Idag har det gått ett år sedan vårt äventyr i La Rosiere förändrade något så dramatiskt. Fredagen den 13 mars 2020 var tänkt att vara en mardröm, eftersom fredagen den 13:e nu ryktas vara...
På några få timmar var säsongen slut och vi hade bara 2,5 dagar på oss att stänga hotellen och skicka hem vår personal på ett ögonblick innan gränserna "stängde". Men har de gränserna verkligen stängts? Vi har trots allt alltid kunnat komma hem. Vi är danskar, vi kan alltid komma hem till vårt land på ett eller annat sätt. Vi hittade i alla fall hem efter att "gränserna stängdes" och gick i karantän, som vi var tvungna att i ett sommarhus, innan vi kunde gå ut och träffa våra saknade vänner och familj. 

Det var en väldigt konstig tid. Det hela var nytt och "farligt". Nu har vi levt med det dumma viruset i ett år. Ett år som har varit fullt av upp- och nedgångar...

I februari 2020 hade vi spända magar och kunde berätta för vänner och familj att Skinetworks erbjudit oss att driva Hotel Arbina i Tignes inkl. restaurangen från juni 2020 till sommaren 2021 (där hotellet sedan skulle rivas och byggas om). När vi nu hade valt och sagt ja till det lade vi ut vårt hus i Allerød till försäljning.

Bara några veckor senare var säsongen slut och våra magar var nu helt oroliga för vad som skulle hända härnäst. Vi åkte hem och väntade på att covid-19 skulle försvinna, det var nog inte så illa och vi undrade om vi kunde öppna sommaren 2020. Månaderna gick och vi kunde se att det inte skulle bli en verklighet. Då fick hotell skäras ner och därför stängde Skinetworks kontraktet med Hotel Arbina. Så vart skulle vi? Snabbt erbjöds vi istället Alpe d'huez, då det också är ett året runt-resmål och här kunde vi få båda Danski-hotellen. Ett plus var att vi kände till hotellen från en säsong 13/14. 

Flera månader gick och vi fick sätta ett datum för när vi ville åka. När vårt hus såldes med övertagande i slutet av oktober 2020 var det vettigt att vi bara lämnade över nycklarna och sedan körde mot Alperna samma dag, nämligen den 27 oktober 2020. Men bara 12 dagar innan avresa, Frankrike förklarade en hälsokris och många frågor ställdes verkligen om hela situationen. Bara några dagar efter att vi anlänt till Alpe d'huez gjordes nya restriktioner igen och det meddelades snabbt (internt i Skinetworks) att vi inte skulle vänta gäster förrän tidigast vecka 2 eller 3. Detta gjorde att vi snabbt kom till en överenskommelse, att julen ska firas i Danmark, för det skulle vara för tråkigt att bara sitta tre av oss, på ett enormt hotell med plats för 60 personer. 

Exakt en månad efter att vi kom, den 27 november 2020, fick vi ett samtal. Skinetworks har gått i konkurs. Det här är de fyra värsta orden vi någonsin borde höra. Vi fick inte så mycket information den dagen och kunde faktiskt nästan läsa mer information i nyheterna. Alla skrev till oss, men vi kunde bara hänvisa till artiklarna. Vi kommer aldrig att glömma det datumet. Det var en dag fylld av alla möjliga känslor och tyvärr också meningsskiljaktigheter. För vad skulle hända nu? 

Då fanns det fortfarande ett hopp om att skidsäsongen kanske skulle öppna och vi skulle kunna hitta något slags jobb. Så vi höll hoppet vid liv och bara en vecka efter konkursen meddelades det Primo Tours hade köpt Skinetworks - så nu fanns det fortfarande hopp framför sig... 

En tanke om “Et år med corona – Del 1.

Kommentera

SE